Schinken-Braten mit Bärlauchrahm, Kartoffeln und Frühlingsgemüse

4.7 15 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Schinken-Braten
  • Zwiebel in Spalten (2-3 cm)
    60 g
  • Möhre in Stücken (2-3 cm)
    80 g
  • Porree in Ringen (2-3 cm)
    60 g
  • Sellerie in Stücken (2-3 cm)
    80 g
  • Schinkenbraten, ohne Knochen, mit Schwarte
    1500 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Fleischbrühe, flüssig
    500 g
Beilagen und Fertigstellung
  • Drillinge geschält, in Stücken (3 cm)
    750 g
    750 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (3 cm)
  • Spargel in Stücken (5 cm)
    300 g
  • Brokkoliröschen
    300 g
    300 g Wildbrokkoli
  • Bunte Möhren (Ø ca. 2 cm), längs halbiert
    300 g
  • Zitronenschale fein abgerieben
    2 TL
  • Olivenöl
    10 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Sahne
    200 g
  • Bärlauch grob zerzupft
    30 g
  • Speisestärke
    40 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 821 kcal / 3436 kJ
Białko 59 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 1157 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...