Falsche "Schnecken"-Pfännchen mit Rinderfilet
TM6 TM5

Falsche "Schnecken"-Pfännchen mit Rinderfilet

3.8 (25 ocen)

Składniki

Champignons

  • 500 g Wasser
  • 1 TL Salz
  • 600 g Champignons, mittelgroß (ca. Ø 5-7 cm)

Pilz-Butter

  • 10 g Petersilie, abgezupft
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 1 TL Zitronenschale
  • 60 g Schalotten, halbiert
  • 3 Knoblauchzehen
  • 150 g Butter, weich, in Stücken

Filet und Fertigstellung

  • Öl zum Braten
  • 320 - 350 g Rinderfilet, in Streifen (1 x 4 cm)
    lub 320 - 350 g Schweinefilet, in Streifen (1 x 4 cm)
  • Olivenöl zum Beträufeln

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
936 kJ / 224 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Błonnik
1.2 g
Sód
618 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy