Hacksteak mit Rote Bete (Biff à la Lindström) und Kartoffelstampf
TM6 TM5

Hacksteak mit Rote Bete (Biff à la Lindström) und Kartoffelstampf

4.0 (214 ocen)

Składniki

  • 500 g Wasser
  • 3 - 3 ½ TL Salz
  • 850 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (2 cm)
  • 60 g Zwiebel, halbiert
  • 50 g Kapern, abgetropft
  • 150 g Rote Bete, eingelegt, in Scheiben, abgetropft
  • 600 g Rinderhackfleisch, grob zerzupft
  • 1 EL Senf
  • 2 EL Paniermehl
  • 5 Eier
  • ½ TL Pfeffer
  • Öl zum Braten
  • 100 g Milch
  • 30 g Butter, in Stücken
  • ¼ TL Muskat

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3133 kJ / 749 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
43 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Błonnik
7.1 g
Sód
2499 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy