Hacksteak mit Rote Bete (Biff à la Lindström) und Kartoffelstampf

Hacksteak mit Rote Bete (Biff à la Lindström) und Kartoffelstampf

3.9 242 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Salz
    3 - 3 ½ TL
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (2 cm)
    850 g
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Kapern abgetropft
    50 g
  • Rote Bete eingelegt, in Scheiben, abgetropft
    150 g
  • Rinderhackfleisch grob zerzupft
    600 g
  • Senf
    1 EL
  • Paniermehl
    2 EL
  • Eier
    5
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Öl zum Braten
  • Milch
    100 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Muskat
    ¼ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 749 kcal / 3133 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 2499 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...