Schwarzwurzel-Kartoffel-Ragout mit Salsiccia

Schwarzwurzel-Kartoffel-Ragout mit Salsiccia

4.7 68 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Salsiccia
    350 g
    350 g Bratwurst, roh, grob
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Kartoffeln in Würfeln (3 cm)
    400 g
  • Erbsen, TK
    180 g
  • Schwarzwurzeln geschält, in Stücken (3 cm), siehe Tipp
    500 g
  • Butter weich, in Stücken
    40 g
  • Mehl
    40 g
  • Kräuterschmelzkäse
    70 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Petersilie (opcjonalnie) abgezupft, gehackt, zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1114 mg
Białko 30 g
Kalorie 2834 kJ / 677 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...