Stamppot mit Endivien

Stamppot mit Endivien

4.1 50 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    700 g
  • Kartoffeln in Würfeln (2 cm)
    1000 g
  • Krakauer
    6
  • Katenschinken, gewürfelt
    125 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen
    2
  • Buttermilch zimmerwarm
    400 g
  • Essig
    1 - 2 Spritzer
  • Senf
    ½ TL
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Endiviensalat in feinen Streifen
    150 g
    150 g Chicorée, in feinen Streifen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1941 mg
Białko 31 g
Kalorie 2806 kJ / 671 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...