Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Gouda, in Stücken
- 2 rote Spitzpaprika, groß (à ca. 120 g), längs halbiert, entkernt
- 4 frische, scharfe Bratwürstchen (z.B. Merguez)
- 900 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 250 g Reis
- 100 g Kräuterfrischkäse
- 30 g Mehl
- 2 - 3 Prisen Muskat
- 2 geh. TL gemischte Kräuter, TK
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2631 kJ / 629 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 1175 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porree-Hackfleisch-Suppe
30min
Schweinegeschnetzeltes Jäger Art mit Spätzle
30min
Toad in the Hole (Kröte im Loch)
1h
Buntes Tomatengratin
1h 30min
Blumenkohl-Nudel-Salat mit Hackbällchen
1h 30min
Spanische Tortilla
45min
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1h 45min
Bunter Zwiebel-Topf
1h
Hähnchenschenkel en escabeche aus dem Ofen
1h
Chicken Tikka Masala Pasta
45min
Gyros-Paprika-Suppe
30min
Gyros-Auflauf
1h 20min