Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Gouda, in Stücken
- 600 g Wasser
- 12 Wirsingblätter, groß
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 500 g Hackfleisch, gemischt, grob zerzupft
- 1 Brötchen, eingeweicht und ausgedrückt
- 1 Ei
- 10 g Tomatenmark
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL italienische Kräuter, getrocknet
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 400 g geschälte Tomaten, aus der Dose
- 40 g Mehl
- 30 g Olivenöl
- 1 TL Zucker
- Basilikum, grob gehackt, zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2440 kJ / 583 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 14.5 g
- Sód
- 884 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stamppot mit Endivien
30 Min
Bubble and Squeak
1小时 20 分钟
Rosenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Maronen
1 Std. 30 Min
Überbackene Spitzpaprika mit Merguez und Reis
30 Min
Steckrüben-Grünkohl-Eintopf mit Mettwurst
50 Min
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1 Std. 30 Min
Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
1 Std.
Wirsing-Hackfleisch-Auflauf
1 Std. 30 Min
Rosenkohl-Tortellini-Auflauf
1 Std.
Gyros-Auflauf
1小时 20 分钟
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1 Std.
Rosenkohl-Hack-Auflauf auf Kartoffelpüree
2h