Wirsing-Cannelloni aus dem Ofen

Wirsing-Cannelloni aus dem Ofen

4.2 79 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    200 g
  • Wasser
    600 g
  • Wirsingblätter groß
    12
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehen
    2
  • Hackfleisch, gemischt grob zerzupft
    500 g
  • Brötchen eingeweicht und ausgedrückt
    1
  • Ei
    1
  • Tomatenmark
    10 g
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • italienische Kräuter, getrocknet
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • geschälte Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Mehl
    40 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Zucker
    1 TL
  • Basilikum grob gehackt, zum Servieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 884 mg
Białko 35 g
Kalorie 2440 kJ / 583 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 14.5 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...