Coq à l'orange mit Kohlrabi und Champignons

Coq à l'orange mit Kohlrabi und Champignons

3.7 119 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Öl
    50 g
  • Salz
    1 ½ geh. TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Hähnchenschenkel, mit Haut
    4
  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Orange unbehandelt, 2 geh. TL Schale fein abgerieben 30 g Saft ausgepresst
    1
  • Weißwein trocken
    250 g
  • Champignons
    300 g
  • Geflügelfond
    300 g
  • Sahne
    200 g
  • Kohlrabi in Würfeln (2 cm)
    400 g
  • Rosmarin abgezupft
    2 Zweige
  • Thymian abgezupft
    5 Zweige
  • Speisestärke
    25 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1419 mg
Białko 63 g
Kalorie 5140 kJ / 1228 kcal
Tłuszcz 93 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 31 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...