Risotto mimosa

Risotto mimosa

4.7 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 500 g di acqua + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
  • 400 g di asparagi freschi, a tocchetti
  • 55 g di burro morbido, a pezzetti
  • 150 g di robiola
    150 g di crescenza
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di sale
  • 1 scalogno a metà
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 2 tuorli d'uovo sodo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 607.8 kcal / 2543.3 kJ
Białko 22.8 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 70.2 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 15.6 g
Sód 1181.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...