Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 700 g di peperoni, puliti e a listarelle (1 cm circa)
- 100 g di passata di pomodoro
- 20 g di aceto di vino bianco
- 100 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 600 g di filetti di razza, senza pelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1259 kJ / 301 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Triglie in salsa piccante
30 min
Brodetto alla triestina
1 godz.
Merluzzo in salsa di pomodoro
30 min
Filetti di pesce persico con caponata (Bimby Friend)
40 min
Focaccine con carciofi croccanti (per 2 persone)
3 Std. 40 Min
Polpette di Altamura con sugo di peperoni
1 godz.
Scorfano in crosta di zucchine alla menta
1 godz. 20 min
Merluzzo in salsa chakalaka e burro all'aneto
50 min
Filetti di salmone in salsa di acetosa
40 min
Fusilli di lenticchie rosse con ragù di orata e peperone (senza glutine)
30 min
Fagottini di melanzane
1 godz. 45 min
Polpette di faraona su crema di peperoni dolci
45 min