Weizen-Ofengemüse-Salat

Weizen-Ofengemüse-Salat

4.7 696 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • gelbe Paprika in Streifen
    150 g
  • Möhren in Stiften (1 x 4 cm)
    120 g
  • Aubergine halbiert, in Scheiben (5 mm)
    120 g
  • Zucchini halbiert, in Scheiben (5 mm)
    120 g
  • Fenchel in Streifen
    200 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    100 g
  • Olivenöl
    60 g
  • Knoblauchpulver
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ¼ TL
  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Thymian abgezupft
    1 Zweig
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Basilikum abgezupft
    ½ Bund
  • Zitronenschale unbehandelt, fein abgerieben
    ¼ TL
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • parboiled Weizen (z. B. Ebly)
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 911 kJ / 217 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...