Spinatsalat mit Avocado und Ei
TM6

Spinatsalat mit Avocado und Ei

4.9 (47 ocen)

Składniki

Eier kochen

  • 5 Eier
  • 1000 g Wasser

Vinaigrette und Fertigstellung

  • 30 g Schalotte, halbiert
  • 70 g Cashewkerne
  • ½ TL Curry
  • 40 g Weißweinessig
  • 70 g Olivenöl
  • ½ TL Salz
  • 3 Prisen Pfeffer
  • 200 g Babyspinat, frisch
  • 250 g Cherry-Tomaten, halbiert
  • 400 g Avocados, in Streifen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2211 kJ / 529 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz
46 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
9.6 g
Sód
439 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy