
Urządzenia i Akcesoria
Spinatsalat mit Avocado und Ei
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
Eier kochen
-
Eier5
-
Wasser1000 g
Vinaigrette und Fertigstellung
-
Schalotte halbiert30 g
-
Cashewkerne70 g
-
Curry½ TL
-
Weißweinessig40 g
-
Olivenöl70 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer3 Prisen
-
Babyspinat, frisch200 g
-
Cherry-Tomaten halbiert250 g
-
Avocados in Streifen400 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
529 kcal /
2211 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
46 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
9.6 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
439 mg