Spinatsalat mit Avocado und Ei

Spinatsalat mit Avocado und Ei

4.7 237 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

Eier kochen
  • Eier
    5
  • Wasser
    1000 g
Vinaigrette und Fertigstellung
  • Schalotte halbiert
    30 g
  • Cashewkerne
    70 g
  • Curry
    ½ TL
  • Weißweinessig
    40 g
  • Olivenöl
    70 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Babyspinat, frisch
    200 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    250 g
  • Avocados in Streifen
    400 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 529 kcal / 2211 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 9.6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 439 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...