Flammkuchen mit Ziegenkäse, Birnen und Walnüssen

Flammkuchen mit Ziegenkäse, Birnen und Walnüssen

4.7 301 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    230 g
  • Wasser
    120 g
  • Salz
    ½ TL
Belag und Fertigstellung
  • Zitronensaft
    10 g
  • Honig
    20 g
  • Rosmarin, getrocknet, gehackt
    1 TL
  • Schmand
    150 g
  • Ziegenfrischkäse
    100 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer aus der Mühle
    ¼ TL
  • Birnen geviertelt, entkernt (ca. 160 g), in sehr dünnen Scheiben (ca. 2 mm)
    1 - 2
  • Walnusshälften grob gehackt
    40 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 1028 kJ / 246 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...