Rinderfilet mit Champignon-Parmesan-Kruste

Rinderfilet mit Champignon-Parmesan-Kruste

4.3 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Champignons ggf. halbiert
    200 g
  • Butter in Stücken
    70 g
  • Brotchips (Sorte: Knoblauch)
    100 g
  • Parmesan in Stücken
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Thymian abgezupft
    3 - 4 Stängel
  • Eiweiß
    2
  • Limettenschale abgerieben
    1 TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Steinpilzpulver (opcjonalnie)
    1 TL
  • Rinderfilet (4 Stücke à 200 g)
    800 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 662 mg
Białko 38 g
Kalorie 2244 kJ / 536 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...