Mafalde mit Ente und Kürbis

Mafalde mit Ente und Kürbis

4.2 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Kürbis in Stücken
    400 g
  • Koriander abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
    1 Bund
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    30 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Sesamöl, geröstet
    50 g
  • Wasser und mehr zum Kochen
    300 g
  • rote Currypaste
    1 TL
  • Shiitakepilze, frisch
    250 g
    250 g Champignons, geviertelt oder geachtelt
  • Sojasauce
    50 g
  • Ketjap Manis
    50 g
  • Speisestärke
    10 g
  • Entenbrüste, mit Haut (à ca. 330 g)
    2
  • Nudeln, lang (z. B. Mafalde)
    500 g
  • Salz zum Kochen und zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Öl zum Braten
  • Sesam zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1450 mg
Białko 39 g
Kalorie 3343 kJ / 799 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 11.4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 118 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...