Coq au vin blanc with mashed potato

Coq au vin blanc with mashed potato

4.3 176 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

Coq au vin
  • chicken Marylands jointed, trimmed and skin on
    4
  • eschalots peeled
    12
  • shortcut bacon rashers trimmed and cut into pieces (2 cm)
    200 g
  • fresh thyme leaves only
    2 sprigs
  • fresh rosemary leaves only
    1 sprig
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper to season
  • white wine
    200 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    ½ tsp
  • water
    100 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    6 sprigs
  • garlic cloves
    3
  • fresh Swiss brown mushrooms cut into quarters
    200 g
  • salted butter
    20 g
Mashed potato
  • floury potatoes peeled and cut into slices (1 cm - see Tips)
    1000 g
  • sea salt
    1 tsp
  • milk
    350 g
  • butter cut into pieces
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1111.9 kcal / 4652 kJ
Białko 59 g
Tłuszcz 44.5 g
Węglowodany 114.6 g
Błonnik 14.7 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 2036.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...