Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil, plus an extra 1 tablespoon
- 200 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 100 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 tsp cornflour
- 100 g water
- 200 g red wine
- 60 g balsamic vinegar
- 400 g canned chopped tomatoes
- 50 g tomato paste
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 2 tsp dried oregano
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1550 g lamb shanks (approx. 4)
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5255 kJ / 1259 kcal
- Białko
- 79 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 71 g
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2h
Ossobuco with orange and fennel salad
2h 45min
Beef cheek Bourguignon
5hod. 25min
Beef stew with gnocchi
3h 15min
Traditional sausage rolls
50min
Lemonade scones
25min