Souvlaki lamb couscous salad

4.5 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • couscous
    150 g
  • boiling water
    200 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    50 g
  • grated lemon zest
    1 tsp
  • lamb rump steaks cut into thin strips (5 mm - see Tip)
    500 g
  • ground paprika
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • garlic powder
    ½ tsp
  • onion salt
    ½ tsp
  • dried parsley
    2 tsp
  • ground black pepper
    4 pinches
  • garlic clove
    1
  • dried oregano
    1 tsp
  • freshly squeezed lemon juice
    40 g
  • Lebanese cucumber cut into pieces (2 cm)
    1
  • Greek yoghurt
    150 g
  • cherry tomatoes cut into halves
    150 g
  • Greek feta broken into pieces
    100 g
  • green capsicum thinly sliced
    ½
  • red onion thinly sliced
    ¼
  • pitted Kalamata olives
    12
  • fresh parsley leaves only, roughly chopped, to garnish (optional)
    2 sprigs
  • fresh mint leaves only, roughly chopped, to garnish (optional)
    2 sprigs
  • flatbreads to serve (optional - see Tips)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 854.6 mg
Białko 33.3 g
Kalorie 3247.1 kJ / 776.1 kcal
Tłuszcz 53.1 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 20.6 g
Węglowodany 42.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...