Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 7 citrons verts (zeste de 2 citrons verts, finement pelé et jus de tous les citrons verts, env. 120 g)
- 170 g de sucre
- 4 œufs
- 200 g de beurre, en morceaux
- 50 g de fruits rouges, variés, frais ou congelés, décongelés
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 5352 kJ / 1280 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 94 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1 godz.
Œufs colorés en vert
Brak ocen
Biscottes d’épeautre
6h
Crème brûlée
4 Std. 50 Min
Glace à la vanille
12h
Frappé banana split
15min
Macarons au caramel
1h 50min
Beignets de poisson et sauce tartare
50min
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Beignets de filets de perche
1 godz.
Toffes (bonbons au caramel)
2 godz.
Escargots noix-cannelle
2 Std. 10 Min