Tas Kebap - Goulasch d'agneau au paprika

Tas Kebap - Goulasch d'agneau au paprika

4.8 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 150 g d'oignons coupés en 2
  • 20 g d'huile végétale
  • 500 g de viande d'agneau, désossée et dénervée (épaule ou cuisse), en morceaux
  • 30 g de pâte de piment turque (Biber Salçası)
  • 150 g de tomates coupées en quatre
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 1 c. à café de cumin en poudre
  • ½ c. à café de poivre, fraichement moulu
  • ½ c. à café de poudre de paprika doux
  • ½ c. à café de romarin déshydraté
    ½ c. à café de thym déshydraté
  • 2 feuilles de laurier
  • 30 g de farine de blé
  • 150 g d'eau
  • 20 g de vinaigre
  • 150 g de poivrons verts en rondelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 273 kcal / 1144 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...