
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g d'eau séparée (600 g + 600 g)
- 2 c. à thé d'huile d'olive vierge extra séparée (1 tsp + 1 tsp) (voir Conseil) (opcjonalnie)
- 900 g de pommes de terre Russet séparées (450 g + 450 g), coupées en morceaux (5 cm de large)
- 285 g de bouillon de bœuf
- 4 œufs de gros calibre entiers, rincés (opcjonalnie)
- 1 c. à soupe de miel
- 4 c. à soupe de moutarde de Dijon à l’ancienne (à grains entiers)
- 2 c. à soupe d'huile d'olive vierge extra
- 2 branches de céleri ciselées
- 1 cornichon en petits dés
- 10 - 15 brins de ciboulette fraîche ciselés, et un peu plus pour garnir
- ¼ c. à thé de poivre noir moulu au goût
- de paprika en poudre pour décorer, au goût
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 185.3 kcal / 775.2 kJ
- Białko
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 387.8 mg