Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ oz Parmesan cheese
- 2 oz yellow onion
- 1 ½ oz unsalted butter, divided
- 10 oz risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio)
- 2 oz dry white wine
- 7 oz fresh corn kernels (from approx. 2 ears corn)
- 25 oz vegetable stock (see Tip)
- ½ - 1 tsp salt, to taste, plus extra to season
- 8 oz zucchini, sliced into planks (¼ in.)
- 6 oz cherry tomatoes (opcjonalnie)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- ground black pepper, to season
- 8 oz burrata cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2594.6 kJ / 620.1 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 71.1 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 980.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto with Spinach and Peas
30 min
Lemon Orzo
40 min
Potato Curry Soup
35 min
Broccoli Red Lentil Soup
25 min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 min
Vegetable Pot Pie with Parmesan Drop Biscuits
1 Std. 50 Min
Spanish Rice
35 min
Zucchini and Bacon Risotto
35 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Tex-Mex Bowl
50 min
Turkey Taco Bowl
1h
Shrimp Orzo with Peas
30 min