![Pork Tenderloin with Carrots and Pesto Potatoes Pork Tenderloin with Carrots and Pesto Potatoes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c8bf4c72-8de3-4708-a020-03863f39934a/Derivates/0fa8993b-0357-4704-a1c0-f8defcaed2fa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 2 oz Dijon mustard
- 2 oz extra virgin olive oil
- 1 oz soy sauce
- 1 oz dark brown sugar
- 1 tsp mixed dried herbs
- 1 tsp garlic powder
- 1 pork tenderloin (approx. 18-20 oz), cut in half, to fit Varoma
Carrot Top Pesto
- 3 oz Parmesan cheese, cut into pieces
-
1
bunch whole baby rainbow carrots, reserve green tops for pesto (see Tip)
lub 1 package baby carrots, plus 1.5 oz greens (see Tip) - 1 oz pine nuts
- 1 garlic clove
- 1 ½ oz fresh basil leaves
- 5 ½ oz extra virgin olive oil
Steaming in the Varoma
- 24 oz water
- 20 oz baby gold potatoes, quartered
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2761 kJ / 660 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 743 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pork Tenderloin with Cherry Sauce
35 Min
Chicken Coq au Vin (Betty)
2h 15min
Teriyaki Chicken
1h
Roasted Pork Loin (Betty)
1h 35min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Greek Style Pork Stew
1h
Meatloaf
1 Std. 20 Min
Pork tenderloin with mustard sauce
35 Min
Beefy Stuffed Peppers with Tomato Sauce
2 Std.
Salisbury Steak TV Dinner
1h
Lemon Garlic Chicken
30min
Chicken Parmesan
1 Std. 10 Min