Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Parmesan cheese, in pieces
- 2 garlic cloves
- 2 oz shallots, in pieces
- 2 oz unsalted butter, divided
- ½ tsp salt, divided, to taste
- 4 oz sun-dried tomatoes, in oil, undrained, julienned
- 8 oz fresh broccolini, in florets (2 in.)
- 11 oz risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio) with 14-15 minutes cooking time (see Tip)
- 2 oz dry white wine
- 29 oz water
-
1
heaping tsp vegetable stock paste (see Tip)
lub 1 heaping tsp homemade vegetable stock paste - 4 oz toasted pine nuts, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 394 mg
Alternatywne przepisy
Risotto with Spinach and Peas
30min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Vegetarian Chili
50min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45min
Minestrone
45min
Ratatouille with Pecorino
1 godz. 5 min
Turkey, Asparagus and Goat Cheese Penne
35 Min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2 Std. 45 Min
Zucchini and Bacon Risotto
35 Min
Kabocha Sage Risotto
40min
Eggplant and Tomato Pasta
45min
Vegetable Stew
1h 15 min