Risotto with Broccolini

Risotto with Broccolini

4.4 44 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese in pieces
    2 oz
  • garlic cloves
    2
  • shallots in pieces
    2 oz
  • unsalted butter divided
    2 oz
  • salt divided, to taste
    ½ tsp
  • sun-dried tomatoes, in oil undrained, julienned
    4 oz
  • fresh broccolini in florets (2 in.)
    8 oz
  • risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio) with 14-15 minutes cooking time (see Tip)
    11 oz
  • dry white wine
    2 oz
  • water
    29 oz
  • vegetable stock paste (see Tip)
    1 heaping tsp
    1 heaping tsp homemade vegetable stock paste
  • toasted pine nuts to garnish
    4 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 484 kcal / 2025 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 394 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...