![Torta salata porri e bietole Torta salata porri e bietole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0fb0eb20-20ac-4a0c-b191-ec35e59956ff/Derivates/bd5241bf-70a3-4c18-8c5c-7f109970f3d5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 200 g di farina tipo 00
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a cubetti
- 500 g di acqua
- 300 g di bietole, le foglie
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di porri a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di ricotta ben scolata
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2408 kJ / 575.5 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 172.7 mg
Alternatywne przepisy
Quiche radicchio e bietole
1h 15min
Torta salata con zucca e scarti di verdure
2 Std. 30 Min
Torta salata di bietole
1 Std.
Torta di bietole e pecorino in padella
1小时 20 分钟
Torta salata bietole e uova
2h
Sformato vegetale
1 Std.
Tortino di fagiolini e patate
1 Std. 30 Min
Quiche broccoli e pesto
1hod. 10min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1hod. 10min
Torta salata asparagi e ricotta
1 Std.
Quiche di spinaci e speck
2h
Torta salata agli spinaci
1 Std. 30 Min