Torta salata porri e bietole

Torta salata porri e bietole

4.8 317 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Pasta brisèe
  • di farina tipo 00
    200 g
  • di olio extravergine di oliva
    80 g
  • di acqua
    60 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Ripieno
  • di Parmigiano Reggiano a cubetti
    80 g
  • di acqua
    500 g
  • di bietole, le foglie
    300 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di porri a listarelle
    150 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di ricotta ben scolata
    100 g
  • uovo
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 575.5 kcal / 2408 kJ
Białko 18.1 g
Tłuszcz 37.6 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Sód 172.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...