Pasta al forno vegetariana filante

Pasta al forno vegetariana filante

4.4 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di cipollotto
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di carciofi puliti e in quarti
  • 200 g di zucchine a tocchetti (1-2 cm)
  • 150 g di carote pelate e a tocchetti (1-2 cm)
  • 500 g di latte intero
  • 30 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 250 g di pasta secca corta
  • 80 g di scamorza affumicata a cubetti
  • 30 g di burro
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 620.8 kcal / 2597 kJ
Białko 23.5 g
Tłuszcz 30.5 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 13.1 g
Sód 984.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...