Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di acqua frizzante
- 5 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00
- 5 g di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1500 g di acqua
- 250 g di agretti puliti, a pezzetti
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 186.7 kJ / 44.7 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 98.8 mg
Alternatywne przepisy
Patate schiacciate al forno
1 godz.
Risotto carciofi e speck
40 min
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2h
Zuppa di patate novelle, carciofi e scarola
50 min
Contorno di friggitelli
30 min
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1 godz.
Frittelle di fiori di zucca
2h 30 min
Calzone fritto
5 godz.
Pan brioche alle castagne e cioccolato fondente
4h
Gattò di patate (TM6)
1 godz. 30 min
Funghi ripieni di salsiccia
40 min
Pizza chiena
5 godz.