Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 90 g di zucchero + q.b.
- 300 - 320 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di burro, a pezzi
- 2 uova medie
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 150 g di zucchero
- 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 600 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
Termine della preparazione
- 1 uovo sodo, sbucciato e a metà
- zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1924 kJ / 460 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 61.4 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 188.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia pomodorini e olive
3 godz. 30 min
Crema di verdure invernale
50 Min
Insalata di finocchi con arance e pinoli
20 min
Crostata ai pistacchi
4 Std.
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3 godz.
Torta soffice alle albicocche
1h
Crostata di pere e noci
1 Std. 30 Min
Ciambellone all'uva
1h
Plumcake al cioccolato e pere
1h
Crostata ai cachi freschi
1h
Pan di Spagna facile alle mele
50 Min
Lasagne zucca e salsiccia
2 godz.