Scarcedda lucana
TM6 TM5 TM31

Scarcedda lucana

4.5 (2 oceny)

Składniki

Pasta frolla

  • 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 90 g di zucchero + q.b.
  • 300 - 320 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 90 g di burro, a pezzi
  • 2 uova medie
  • 1 pizzico di sale

Ripieno

  • 150 g di zucchero
  • 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 600 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero

Termine della preparazione

  • 1 uovo sodo, sbucciato e a metà
  • zucchero a velo, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1924 kJ / 460 kcal
Białko
13.2 g
Węglowodany
61.4 g
Tłuszcz
19.7 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Błonnik
1.3 g
Sód
188.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy