Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
-
3
g di lievito di birra disidratato
lub 7 g di lievito di birra fresco - 350 g di acqua
- 10 g di zucchero di canna
- 300 g di farina manitoba
Impasto
- 200 g di farina tipo 1
- 12 g di sale
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
Scarola
- 2 scalogni a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di peperoncino secco piccante
- 600 g di scarola lavata, asciugata e a listarelle (3 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Lievitazione
- 500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- semola rimacinata di grano duro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 951.7 kJ / 227.5 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 637.6 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45min
Pastiera napoletana
8 Std.
Torta di bietole e pecorino in padella
1h 20min
Danubio salato
3h
Pastiera salata
2h
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Lasagne di verza
2h 30min
Gattò di patate (TM6)
1h 30min
Cipollata (focaccia con cipolle)
3 godz. 30 min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2h
Focaccia barese TM6
4h