![Rustici alla scarola Rustici alla scarola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b68297d8bd12bf6419d73e55449697f7/Derivates/522e6fa7c64a2217d30c8455948572accde3efa8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
-
3
g di lievito di birra disidratato
lub 7 g di lievito di birra fresco - 350 g di acqua
- 10 g di zucchero di canna
- 300 g di farina manitoba
Impasto
- 200 g di farina tipo 1
- 12 g di sale
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
Scarola
- 2 scalogni a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di peperoncino secco piccante
- 600 g di scarola lavata, asciugata e a listarelle (3 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Lievitazione
- 500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- semola rimacinata di grano duro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 951.7 kJ / 227.5 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 637.6 mg
Alternatywne przepisy
Pasta verze e pancetta
40min
Pici all'etrusca
1 godz. 45 min
Frittelle di agretti
2 Std.
Torta salata pere e formaggio
1j
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1 Std. 30 Min
Pizza chiena
5h
Medaglioni di broccoli e patate
1 Std. 30 Min
Coppa cookies
3 Std. 30 Min
Pasta fredda alla norma
30min
Pizza romana con fiori di zucca e alici
24h
Danubio salato
3 Std.
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min