Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 170 g di zucchero, a piacere
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 50 g di mandorle pelate
- 120 g di burro a pezzi
- 4 uova
- 30 g di latte
- 180 g di farina tipo 00
- 10 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 20 g di cacao in polvere
- 1000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1080.9 kJ / 258.3 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 107.3 mg
Alternatywne przepisy
Muffin al rum e cioccolato
40min
Torta noci e caffé al vapore
1h 10min
Carpaccio di funghi e Parmigiano Reggiano (TM6)
25min
Chiffon cake al cioccolato a Varoma (senza lattosio)
2h
Ciambella noci e caffè al Varoma
2h 30min
Torta mele e zenzero al Varoma
2h
Ciambella ACE
1h 30min
Torta al cioccolato al Varoma
2h
Torta di zucca, cannella e cioccolato
1h 20min
Torta marmorizzata al Varoma
2h
Torta ubriaca al vino rosso
2h
Torta cioccolato e arancia al Varoma
2h