Pizzette fritte con mousse di baccalà
TM6 TM5 TM31

Pizzette fritte con mousse di baccalà

4.4 (5 ocen)

Składniki

Pizzette

  • 175 g di acqua
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 5 g di zucchero
  • 300 g di farina tipo 0 + q.b.
  • 8 g di sale

Mousse di baccalà

  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    lub 4 - 5 fili di erba cipollina fresca
  • ½ spicchio di aglio
  • 130 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di acqua
  • 400 g di baccalà ammollato e dissalato, a pezzi (3 cm)
  • 15 g di latte
  • 1 pizzico di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato

Terminare la preparazione

  • olio per frittura q.b.

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
859.1 kJ / 205.3 kcal
Białko
7.7 g
Węglowodany
14.7 g
Tłuszcz
13.3 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Błonnik
0.7 g
Sód
266.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy