Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzette
- 175 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 8 g di sale
Mousse di baccalà
-
3
rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 4 - 5 fili di erba cipollina fresca - ½ spicchio di aglio
- 130 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 400 g di baccalà ammollato e dissalato, a pezzi (3 cm)
- 15 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 859.1 kJ / 205.3 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 266.1 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia pomodorini e olive
3h 30min
Ravioli di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
1 godz. 5 min
Manzo alla Wellington con purè di patate e carote al vapore
2h 40min
Crostata morbida con tonno e misticanza
1sa
Panettone gastronomico farcito
7h 30min
Frittelle di agretti
2 Std.
Pastiera salata
2 Std.
Pizza romana con fiori di zucca e alici
24 Std.
Baccalà mantecato alla veneziana
40 Min
Ciambellone all'uva
1sa
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2 Std.
Lasagne funghi e salsiccia
1 Std. 40 Min