Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, steli e foglioline
- 100 g di carota, con la buccia, tagliata a pezzi
- 250 g di farro
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di acqua
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale - 150 g di pane di mais raffermo, a pezzi
- 200 - 250 g di latte
- 2 uova
- 1 - 2 pizzichi di cumino in polvere
- 1 cucchiaino raso di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 543.9 kJ / 130 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 172 mg
Alternatywne przepisy
Lasagne con ragù di soia (vegan e senza glutine)
2h
Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto
4 Std.
Pasta fresca con farina di ceci (senza glutine) al sugo di pomodoro
1h
Besciamella
15 Min
Ragù di carne alla bolognese
1h 15min
Polpette di pane
30min
Sacher Torte (senza glutine)
3h
Focaccia integrale con cipolle e peperoni (TM6)
3h 20min
Panzerotti
5h
Cioccolata calda e cannella (vegan)
20min
Cannelloni ripieni con ragù alla bolognese (Bimby Friend)
1h 30min
Pettole pugliesi
3h