
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Sos z zasmażką
-
30 g masła
-
25 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
300 g wody zimnej
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
70 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
10 - 15 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki bazylii, suszonej
-
½ - 1 łyżeczka mieszanki przypraw Cajun (patrz wskazówka)
-
4 cebule dymki ze szczypiorem, pokrojone w 1 cm plastry
-
400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 2 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333.4 kcal /
1395 kJ
Białko
24.6 g
Tłuszcz
20.6 g
Węglowodany
12.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Sód
313.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY V
9 Przepisów
Polska
Polska