
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Sos z zasmażką
-
masła30 g
-
mąki pszennej25 g
-
wody zimnej300 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki120 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki120 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki70 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 - 15 g
-
mieszanki przypraw Cajun (patrz wskazówka)½ - 1 łyżeczka
-
bazylii, suszonej¼ łyżeczki
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 2 cm kawałki400 g
-
cebule dymki ze szczypiorem, pokrojone w 1 cm plastry4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333.4 kcal /
1395 kJ
Białko
24.6 g
Tłuszcz
20.6 g
Węglowodany
12.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Sód
313.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY V
9 Przepisów
Polska
Polska