Urządzenia i Akcesoria
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Panna cotta
-
½ laski wanilii
-
200 g mleka
-
3 łyżeczki żelatyny w proszku (12 g)
-
60 g ksylitolu, (patrz wskazówka)60 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
400 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
Sos morelowy
-
500 g moreli świeżych, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
70 - 80 g ksylitolu70 - 80 g erytrytolu
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
70 mg
Białko
13 g
Kalorie
670 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Deserki amaretti
3 godz. 50 min
Deser kokosowo-ananasowy
4 godz. 25 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1 godz. 40 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min