Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku

Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku

4.0 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
14 sztuk

Składniki

  • jeżyn, świeżych (patrz wariant)
    400 g
  • cukru pudru
    100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    40 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    200 g
  • jogurtu naturalnego schłodzonego
    300 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 102.4 kcal / 428.3 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 6.1 g
Węglowodany 11.4 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 15.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...