Urządzenia i Akcesoria
Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
14 sztuk
Składniki
-
400 g jeżyn, świeżych (patrz wariant)
-
100 g cukru pudru
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
300 g jogurtu naturalnego schłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15.7 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
428.3 kJ /
102.4 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
10 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
15 min
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
6 godz. 30 min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Cukier malinowy
5 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Ocet jabłkowy z porzeczkami
1 godz. 30 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Słodka musztarda morelowa
55 min
Kostki z lasek cukrowych
24 godz.
Gotowanie na parze brzoskwiń (500-800 g)
20 min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min