Urządzenia i Akcesoria
Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
14 sztuk
Składniki
-
400 g jeżyn, świeżych (patrz wariant)
-
100 g cukru pudru
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
300 g jogurtu naturalnego schłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15.7 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
428.3 kJ /
102.4 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort Sachera
3h 30min
Muffinki dyniowe z kruszonką
25min
Halloweenowe mini tarty dyniowe
2h
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4h
Surówka z krojonymi warzywami i kiszoną kapustą
15min
Lemoniada jednorożcowa
3h 15min
Lody tropikalne na patyku
4h 5min
Bananowo-kokosowa przyprawa BBQ
5min
Granola kokosowo-migdałowa
45min
Nocna owsianka z siemieniem lnianym i jogurtem matcha
8h
Dyniowe pancakes
20min
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
45min