Urządzenia i Akcesoria
Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
14 sztuk
Składniki
-
400 g jeżyn, świeżych (patrz wariant)
-
100 g cukru pudru
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
300 g jogurtu naturalnego schłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15.7 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
428.3 kJ /
102.4 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowe półkule z wiśniami
9 godz.
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM5)
30 min
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
20 min
Lemoniada z owoców jagodowych
5 min
Lody kokosowe
6 godz. 30 min
Lemoniada jednorożcowa
3 godz. 15 min
Malinianki
2 godz. 50 min
Torcik w kształcie serca
1 godz. 30 min
Jogurtowe lody z owocami jagodowymi
8 godz. 10 min
Łosoś w cytrynowo-miodowej marynacie z imbirem
2 godz. 20 min
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min
Dyniowe pancakes
20 min