Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g jeżyn, świeżych (patrz wariant)
- 100 g cukru pudru
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 300 g jogurtu naturalnego, schłodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 428.3 kJ / 102.4 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 15.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min
Kisiel jabłkowy
10 Min
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10 Min
Lody kokosowe
6h 30min
Sos duński
15min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45 min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min
Lemoniada brzoskwiniowa
5min
Sernik panda
1 godz. 30 min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.