Urządzenia i Akcesoria
Paluszki serowe z pestkami dyni
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 sztuk
Składniki
-
90 g pestek dyni
-
90 g sera, twardego np. Bursztyna, Dziugasa, Grana Padano, pokrojonego na kawałki
-
300 g mleka
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g soli
-
1 jajko roztrzepane
-
2 łyżki soli gruboziarnistej do posypania
-
2 łyżki kminku do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1001.2 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
643.1 kJ /
153.7 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Halloweenowe mini tarty dyniowe
2 Std.
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 Std. 50 Min
Grissini na trzy sposoby
1 Std. 40 Min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
1 Std.
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25 Min
Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem
10 Min
Ciastka z kremem orzechowym
1 Std. 20 Min
Warkocze orzechowe
2 Std.
Chrupiące paluchy z ziarnami
4 Std. 45 Min
Wieniec orkiszowy
4 Std.
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 Std. 55 Min
Rogaliki orzechowe
2 Std.