Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki Czarny Las
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 sztuk
Składniki
-
100 g cukru plus 1 łyżeczka
-
1 szczypta soli
-
½ laski wanilii
-
110 g mleka
-
2 jajka
-
30 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do smażenia
-
60 g mąki pszennej
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
220 g wiśni, świeżych, uprzednio rozmrożonych220 g wiśni, mrożonych, bez pestek uprzednio rozmrożonych
-
2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
sos czekoladowy do dekoracji (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
67.1 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1332.2 kJ /
318.4 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
34.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
1 godz.
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 godz. 15 min
Kakaowe pancakes z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
45 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Naleśniki kawowe
1 godz.
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 godz. 30 min
Omlet biszkoptowy
10 min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Naleśniki z serem
1 godz.
Racuchy na maślance
30 min