
Urządzenia i Akcesoria
Tort Sachera
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Biszkopt
-
130 g cukru
-
5 jajek
-
1 szczypta soli
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
150 g mąki pszennej tortowej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przełożenie
-
280 - 300 g dżemu morelowego, gładkiego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
Czekoladowa polewa
-
130 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
347.8 kcal /
1455.3 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
91.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Babka pomarańczowa z całej pomarańczy
1 Std. 25 Min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 Std. 20 Min
Ciasto na ciemnym piwie
3 Std. 30 Min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 Min
Francuskie ciastka canelés
14 Std. 30 Min
Klasyczne brownie
50 Min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 Std.
Torcik Królowej Wiktorii
1 Std.
Mazurek cytrynowy
2 Std.
Ciasteczka z żółtek
2 Std. 15 Min
Ciasto migdałowe
1 Std. 15 Min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 Min