Tort Sachera

Tort Sachera

4.5 107 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 kawałków

Składniki

Biszkopt
  • 130 g cukru
  • 5 jajek
  • 1 szczypta soli
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżki cukru wanilinowego
  • 150 g mąki pszennej tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przełożenie
  • 280 - 300 g dżemu morelowego, gładkiego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
Czekoladowa polewa
  • 130 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 91.2 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 1455.3 kJ / 347.8 kcal
Tłuszcz 20.3 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...