Urządzenia i Akcesoria
Tort Sachera
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Biszkopt
-
130 g cukru
-
5 jajek
-
1 szczypta soli
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżki cukru wanilinowego1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
150 g mąki pszennej tortowej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przełożenie
-
280 - 300 g dżemu morelowego, gładkiego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
Czekoladowa polewa
-
130 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
91.2 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1455.3 kJ /
347.8 kcal
Tłuszcz
20.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czekoladowe kąski z orzechami
1 godz.
Ciasto serowe z batatami
2 godz.
Ciasto podwójnie czekoladowe
1 godz. 10 min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu
45 min
Ciasto ucierane z morelami
1 godz. 20 min
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.
Piernik z kawą zbożową
3 godz. 20 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Babka pomarańczowa z całej pomarańczy
1 godz. 25 min