Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Limonkowe serniczki
- 1 limonka, ekologiczna
- 15 g żelatyny w proszku
- 50 g wody, plus dodatkowa ilość gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny
- 400 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej
- 160 g jogurtu greckiego, w temp. pokojowej
-
40
g erytrytolu (patrz wskazówka)
lub 40 g ksylitolu
Sos malinowy
- 200 g malin, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 20 g erytrytolu
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1567 kJ / 375 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 776 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
1h 30 min
Deser z truskawkami (TM6)
20min
Deser z truskawkami (TM5)
20min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2h 40 min
Tarta jeżynowa
3 godz. 30 min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40 min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 godz. 30 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3h 40min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3h 25min
Deser plaża
2 godz. 30 min
Limonkowy sernik na zimno
6 godz. 45 min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5h 50min