
Urządzenia i Akcesoria
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 sztuki
Składniki
Limonkowe serniczki
-
1 limonka ekologiczna
-
15 g żelatyny w proszku
-
50 g wody plus dodatkowa ilość gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny
-
400 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej
-
160 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
-
40 g erytrytolu (patrz wskazówka)
Sos malinowy
-
200 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
20 g erytrytolu
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
375 kcal /
1567 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Sód
776 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
1 godz. 30 min
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 godz. 40 min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 godz. 25 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 godz. 30 min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40 min
Deser plaża
2 godz. 30 min