Mazzolini di pasta sfoglia speck e formaggio

Mazzolini di pasta sfoglia speck e formaggio

4.9 14 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
16 pezzi

Składniki

Pasta sfoglia
  • 200 g di burro congelato, a pezzi
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 90 g di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
  • 2 pizzichi di sale
Mousse formaggio e prosciutto
  • 180 g di prosciutto cotto a pezzi
  • 30 g di formaggio spalmabile light
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • 8 fette di speck
  • rucola q.b.
    insalata valeriana, q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 168.5 kcal / 705 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 251.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...