Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato, a pezzi
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
- 2 pizzichi di sale
Mousse formaggio e prosciutto
- 180 g di prosciutto cotto a pezzi
- 30 g di formaggio spalmabile light
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 8 fette di speck
-
rucola q.b.
lub insalata valeriana q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 705 kJ / 168.5 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 251.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1 godz. 20 min
Sformatini di patate con cuore filante
40 Min
Crostata salata tricolore
1 Std. 30 Min
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1h
Panini alberelli segnaposto
3 godz.
Grissini al formaggio con pesto di verdure
1 Std. 30 Min
Bignè con crema di verdure e coulis di peperoni
2 godz.
Ravioli di ricotta
2 godz.
Festival (frittelline giamaicane)
1 Std. 30 Min
Croquembouche con crema all'arancio e cioccolato
10h
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 Std. 30 Min
Spirali di frittata arlecchino
2 Std. 30 Min