Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 60 g di Provolone dolce o piccante a tocchetti (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di cime di rapa
- 100 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
- 1 pizzico di sale
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 - 3 foglie di salvia fresca
- Parmigiano reggiano o pecorino grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3256.2 kJ / 778.2 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 58.2 g
- Tłuszcz
- 47.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 48 mg
Alternatywne przepisy
Confettura di uva
50 Min
Pasta fresca ai fiori di zucchina
1h 15min
Strangozzi alla nonna Sabina
2 godz. 5 min
Filetto di maiale alla coreana sottovuoto
4 Std. 50 Min
Confettura di uva e fiori di timo
2j 40 menit
Insalata di calamari vietnamita (Goi muc)
1h
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4 Std.
Canapè ai carciofi e senape (per 2 persone)
20min
Empanadas funghi e peperoni (vegan)
1 Std. 20 Min
Pasta alla mugnaia
2 Std.
Alette di pollo agrodolci Sottovuoto con patate
5h 45min
Pasta fresca (vegan)
1j 10 menit