![Tortelloni alle cime di rapa Tortelloni alle cime di rapa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a422adb3-e09a-4c49-b687-fc5fc00a4f2d/Derivates/84a4247e-eb99-4ab7-ac5b-7b011a273b3d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 60 g di Provolone dolce o piccante a tocchetti (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di cime di rapa
- 100 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
- 1 pizzico di sale
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 - 3 foglie di salvia fresca
- Parmigiano reggiano o pecorino grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3256.2 kJ / 778.2 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 58.2 g
- Tłuszcz
- 47.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 48 mg
Alternatywne przepisy
Baguette salsiccia e cime di rapa
6 godz.
Filetto di manzo in mantello di verza e pancetta
2 Std. 20 Min
Filetto di manzo sottovuoto con patate e remoulade
1h 30min
Menù: Cotechino, lenticchie e crema per Pandoro (Bimby Friend)
1 Std.
Salmone marinato alla barbabietola rossa
8 godz. 40 min
Bignè con frutti canditi
6h 30min
Tortellini alla bolognese
1h 20min
Fettuccine cime di rapa, stracciatella e pepe rosa
1h 40min
Rosette ricotta e spinaci con ragù di salsiccia
2 Std. 20 Min
Tortellini in brodo
1h 30min
Krapfen con crema pasticcera
4 Std. 20 Min
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4h