Wersje kompatybilne
Ravioli di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 2 mazzetti di basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 270 g di farina
- 3 uova
- 2 bustine di zafferano in polvere
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio mondato
- 300 g di seppie bianche a pezzi
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe macinato fresco + q.b.
- 40 g di pane raffermo ammollato in 80 g di latte e ben strizzato
- 10 g di prezzemolo fresco tritato
Condimento
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 250 g di zucchine chiare (tipo genovese) a listarelle
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1491 kJ / 356 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli senza via di scampo
2h
Pizzette fritte con mousse di baccalà
3 Std. 30 Min
Ravioli alle noci con salsa allo Champagne
1 Std. 30 Min
Biscottini glassati speziati (Pfeffernüsse)
2h 40min
Ravioli ai carciofi
1 Std. 30 Min
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Pasta fresca (vegan)
1h 10min
Ravioloni verdi di mare
1h 5min
Ravioli tricolore
1 Std. 45 Min
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1 Std. 30 Min
Pasta fresca tipo Trofie
30 Min
Pizza con salame piccante TM6
3 Std. 30 Min