Ravioli senza via di scampo

Ravioli senza via di scampo

4.4 12 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
2 porzioni

Składniki

Pasta all'uovo
  • 100 g di semola di grano duro + q.b.
  • 1 uovo
  • 5 g olio extravergine di oliva
Ripieno
  • 1 limone solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 250 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di zenzero in polvere
Pesto di rucola
  • 1 spicchio di aglio
  • 25 g di Parmigiano Reggiano
  • 25 g di mandorle pelate
  • 50 g di rucola
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
Terminare la preparazione
  • mandorle a lamelle a piacere
  • 15 g di scalogno
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 2 code di scampi sgusciate
  • 10 g di Cognac

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 31.3 g
Kalorie 3493 kJ / 835 kcal
Tłuszcz 57.3 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 46.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...