Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 g mąki pszennej
- 100 - 120 g kisielu, czerwonego, słodzonego, w proszku, np. malinowego, żurawinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 8 jajek
- 200 g cukru
- ½ - 1 łyżeczka barwnika spożywczego, czerwonego lub różowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 769.3 kJ / 183.8 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 90.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Żelka pomarańczowa do tortów
2 godz. 25 min
Różowy tort z kremem malinowym
48 Std.
Biszkopt czekoladowy
4h
Krem michałkowy biały
6 Std. 20 Min
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 Std.
Krem malinowy
30 Min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1h 10min