Różowy biszkopt na kisielach
TM6 TM5

Różowy biszkopt na kisielach

4.2 (77 ocen)

Składniki

  • 60 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 200 g mąki pszennej
  • 100 - 120 g kisielu, czerwonego, słodzonego, w proszku, np. malinowego, żurawinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 8 jajek
  • 200 g cukru
  • ½ - 1 łyżeczka barwnika spożywczego, czerwonego lub różowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
769.3 kJ / 183.8 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
28.7 g
Tłuszcz
5.7 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
0.3 g
Sód
90.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy