Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka, rozmiar L
- 1700 g wody
- 20 g octu (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 294.7 kJ / 70.5 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 102.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35min
Jajka w koszulce w koszyczku
25min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25min
Jajka w koszulce na Varomie
30min
Purée ziemniaczane z maślanką
35min
Rumienienie kiełbasy
20min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6)
45min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1h