Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka, rozmiar L
- 1700 g wody
- 20 g octu (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 294.7 kJ / 70.5 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 102.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)
6h 30min
Rumienienie kiełbasy
20 min
Koncentrat kawowy (Cold Brew)
12h
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
2h
Kanapki z rumienionymi warzywami i krewetkami
40min
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
30min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 Min
Jajka w koszulce na Varomie
30min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50min
Jajka w koszulce w koszyczku
25 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40min