Tartelette au chocolat praliné

Tartelette au chocolat praliné

4.4 24 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La pâte sablée
  • 30 g de sucre en poudre
  • 125 g de farine de blé
  • 60 g de beurre mou, en morceaux, et un peu pour les moules
  • 35 g de lait
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 pincée de sel
  • 40 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 170 g de chocolat au lait praliné détaillé en morceaux
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • œufs de Pâques en chocolat (opcjonalnie) pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 665.3 kcal / 2772.8 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 43.2 g
Węglowodany 58.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 123.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...