Wersje kompatybilne
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan brioche
- 150 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 5 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di farina manitoba
- 2 tuorli
- 1 limone, la scorza grattugiata
- 30 g di olio di oliva
- 1 pizzico di sale
Crema pasticcera alle fragole
- 300 g di fragole, pulite e a pezzi
- 80 g di zucchero
- ½ limone, il succo filtrato
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 60 g di latte intero
- 2 tuorli
- 40 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
- zucchero di canna q.b.
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1421.5 kJ / 339.8 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 136.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioches ripiene alle mele
4 Std.
Besciamella
15 Min
Torta di rose
2 Std.
Pasta frolla
1 Std. 10 Min
Torta di rose
2 Std.
Frittelle di mele e arancia
1 godz. 5 min
Torta amaretti e mela
2 Std.
Torta frangipane alle mele
2 Std. 20 Min
Cornetti sfogliati (TM6)
9h
Torta di rose al gianduia
4 godz. 10 min
Panini morbidi dolci
1sa 30 dk
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min