Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole

Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole

3.3 41 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porzioni

Składniki

Pan brioche
  • 150 g di latte
  • 5 g di zucchero
  • 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 200 g di farina tipo 00
  • 150 g di farina manitoba
  • 2 tuorli
  • 1 limone la scorza grattugiata
  • 30 g di olio di oliva
  • 1 pizzico di sale
Crema pasticcera alle fragole
  • 300 g di fragole pulite e a pezzi
  • 80 g di zucchero
  • ½ limone il succo filtrato
  • 60 g di latte intero
  • 2 tuorli
  • 40 g di farina tipo 00
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
  • zucchero di canna q.b.
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 339.8 kcal / 1421.5 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 53.9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 136.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...