Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
TM6

Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole

3.5 (33 oceny)

Składniki

Pan brioche

  • 150 g di latte
  • 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
  • 5 g di zucchero
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 150 g di farina manitoba
  • 2 tuorli
  • 1 limone, la scorza grattugiata
  • 30 g di olio di oliva
  • 1 pizzico di sale

Crema pasticcera alle fragole

  • 300 g di fragole, pulite e a pezzi
  • 80 g di zucchero
  • ½ limone, il succo filtrato
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 60 g di latte intero
  • 2 tuorli
  • 40 g di farina tipo 00

Terminare la preparazione

  • zucchero di canna q.b.
  • zucchero a velo, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1421.5 kJ / 339.8 kcal
Białko
9.1 g
Węglowodany
53.9 g
Tłuszcz
11.3 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Błonnik
1.7 g
Sód
136.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy