![Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0cf18fb6678fe6f483b357e903d5b979/Derivates/08ed594dc5b23b745b9ba4e35186ad644bf063ac.jpg)
Wersje kompatybilne
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan brioche
- 150 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 5 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di farina manitoba
- 2 tuorli
- 1 limone, la scorza grattugiata
- 30 g di olio di oliva
- 1 pizzico di sale
Crema pasticcera alle fragole
- 300 g di fragole, pulite e a pezzi
- 80 g di zucchero
- ½ limone, il succo filtrato
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 60 g di latte intero
- 2 tuorli
- 40 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
- zucchero di canna q.b.
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1421.5 kJ / 339.8 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 136.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trecce dolci
4 Std.
Bombette di Carnevale ripiene
1 Std.
Crostata con rose di mele
2h
Pesche dolci
2h
Riccioli mantovani
1h 20min
Focaccia a bastone
5h
Cruffin (TM6)
4h 30min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Pandoro TM6
15 Std. 15 Min
Besciamella
15 Min
Frittelle di mele e arancia
1 Std. 5 Min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min