Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema al limone
- 70 g di zucchero
- 50 g di succo di limone, spremuto fresco
- 450 g di latte intero
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 45 - 50 g di farina tipo 00
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 1000 g di acqua
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
½
stecca di vaniglia, i semini
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 878.5 kJ / 210 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 63.3 mg
Alternatywne przepisy
Besciamella
15 min
Pan di Spagna panna e fragole
2 Std.
Cheesecake alle pesche con fiori eduli
5h
Pan di Spagna
1 godz.
Pasta frolla
1sa 10 dk
Crostata con fragole e lamponi, crema pasticcera e crema diplomatica (senza glutine) di Damiano Carrara
3h 30min
Il tiramisù
6h 30min
Cheescake al caco mela
8h
Crema pasticcera alla vaniglia
15 min
Crema al limone con mirtilli
1 godz.
Crostata crema e amarene
1h 30min
Crema pasticcera al cucchiaio
15 min