Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema al limone
- 70 g di zucchero
- 50 g di succo di limone, spremuto fresco
- 450 g di latte intero
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 45 - 50 g di farina tipo 00
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 1000 g di acqua
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
½
stecca di vaniglia, i semini
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 878.5 kJ / 210 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 63.3 mg
Alternatywne przepisy
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1 Std.
Torta mimosa
1h 5min
Crostata crema e amarene
1 Std. 30 Min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Frolla alla quinoa segnaposto stella
1 Std. 30 Min
Crostata torronata
20 Min
Besciamella
15 Min
Millefoglie alle arance
4h
Pasta frolla
1h 10min
Cocktail di gamberi (TM6)
1 Std. 30 Min
Baby cupcakes
1 Std. 30 Min
Rotolo al tiramisù
3h 30 min