Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 100 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 100 g di farina manitoba
Impasto
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di zucchero
- 100 g di uova (circa 2 uova)
- 10 g di miele
- 170 g di latte intero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 1 arancia, la scorza grattugiata finemente
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 400 - 430 g di farina manitoba + q.b.
- 10 g di sale
Terminare la preparazione
- 60 g di uova
- 460 g di panna (35% di grassi), fredda
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1436.8 kJ / 343.4 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 39.5 mg
Alternatywne przepisy
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Ciambelline al vino rosso
1h
Panettone TM6
10h 30min
Maritozzo romano
11h
Pesche dolci
2sa
Banettes rustiche
15h
La colomba perfetta
7 godz.
Colomba
9 godz.
Pizza di pasqua dolce
3h
Castagnole (Cecamarini)
1ωρ. 5 λεπτ.
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50min
Bignè con crema pasticcera
3h