Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- 750 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di latte
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 15 g di gelatina in fogli ammollata in 75 g di acqua fredda
Salsa al caramello
-
250
g di zucchero
lub 250 g di zucchero grezzo - 200 - 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1030 g di acqua
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60 x 40 mm)
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaio di aceto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 299.2 kJ / 71.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 92.9 g
Alternatywne przepisy
Panna cotta (per 2 persone)
5 godz. 30 min
Topping al cioccolato
25 Min
Panna cotta alle mandorle
6h 30min
Crema ai frutti rossi
20 Min
Crème caramel (TM6)
4 Std.
Salsa Soubise
30 Min
Salsa alle fragole con mousse di crescenza
2h
Caramello liquido
35 Min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min
Spumoso alla ricotta con salsa alle fragole
20 Min
Salsa al caramello (TM6)
1 godz. 30 min
Crema Bimby ® (TM6)
45 Min